Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alaplı’da Fındık Kavurma İşinde Teknoloji ve Hijyen Dönemi Başladı

Alaplı’da fındık kavurma işinde teknoloji ve hijyen standartlarıyla kalite dönemi başladı. Modern yöntemlerle sağlıklı ve verimli üretim sağlanıyor.

Alaplı’da fındık kavurma işinde

Alaplı ilçesinde fındık üreticileri, sezon sonunda evde yapılan kavurma yöntemlerini geride bırakıp, modern ve hijyenik tesislerde kavurma işlemine yöneliyor. Üreticiler, topladıkları fındığın büyük bir bölümünü satarak, kalan yüzlerce kilo fındığı ise profesyonel makinelerde kavuruyorlar. Bu sayede hem zaman hem de ürün kaybı en aza indiriliyor.

Eskiden soba üzerinde kavrulan fındıklar, yerlerini günümüzün yüksek teknolojili makinelerinde yapılan işlemlere bıraktı. Hijyen standartlarına uygun olarak gerçekleştirilen kavurma işlemleri ile fındıklar, uzun süre bozulmadan saklanmak üzere vakumlanıyor ve üreticilere teslim ediliyor.

Modern Kavurma Tesislerinde Yoğunluk Artıyor

Alaplı’daki kavurma tesislerinin yoğunluğu giderek artarken, yaklaşık bir yıldır bu işi yapan işletmeci Murat Karahan, talebin sürekli arttığını belirtiyor. Karahan, “Bu işe başladıktan sonra, vatandaşlar kendi fındıklarını getirip kavuruyor. Her gün kilosu ile gelen müşterilerimiz oluyor. Taleplerimiz oldukça yüksek, dönüşler sürekli” diyor.

İşletmenin Hizmetleri ve Müşteri Memnuniyeti

Vatandaşların eski usul evde fındık kavurma sırasında zaman ve ürün kayıpları yaşadığını hatırlatan Karahan, teknolojik gelişmelerle birlikte alışkanlıkların tamamen değiştiğini belirtiyor. İşlerin yoğunluğu sebebiyle talep karşılamakta güçlük yaşadıklarını söyleyen Karahan, “Eskiden akşamları fındık kırıp sobanın üzerinde kavururlardı, ama çoğu zaman yakıyorlardı. Şimdi ise, vatandaşlarımız fındıklarını getirip, hijyenik şartlarda, istediği gibi teslim alıyor. Yoğunluk nedeniyle ürünlerini en erken 3 gün içinde alabiliyorlar” şeklinde konuştu.

İşletmenin sunduğu hizmetler hakkında bilgi veren Karahan, “Kendi kırma, kavurma, ezme ve vakumlama işlemlerini yapıyoruz. Eskiden herkes evde uğraşıyordu, artık bu işlemler profesyonel tesislerde, hijyenik ortamda ve son teknoloji makinelerle gerçekleştiriliyor. Ayrıca, isteyen müşteriler ezme yapabiliyor. Paketleme seçenekleri arasında 250 gramlık, yarım kilogramlık veya 1 kilogramlık vakumlu paketler bulunuyor. Bu sayede, fındıklar uzun süre taze kalabiliyor” dedi.