Samsun’da yaşayan Pelin Kurt (36), halk eğitim merkezinde aldığı eğitimler sayesinde yeni bir kariyer yoluna adım attı. Başlangıçta hobisi olarak ortaya çıkan yaş pasta yapımı, kısa süre içinde profesyonel bir meslek haline geldi. Sevdiği işi yaparak hem ailesine katkıda bulunuyor hem de büyük bir tutku ile çalışmalarını sürdürüyor. Kendisi, “Hobimi işe çevirebildiğim ve bundan para kazanabildiğim için çok mutluyum” diyerek mutluluğunu ifade ediyor.
2021 yılında Anadolu Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Kurt, 2024’te ise aile yaşamında önemli değişiklikler yaşadı. Eşinden boşandıktan sonra 2,5 yaşındaki kızı Birce ile yaşamını sürdürüyor. Eski bir gelinlik sektöründe 10 yıl çalışmış olan Kurt, kızının doğumunun ardından işine geri dönemeyince, yeni bir başlangıç yapmak adına halk eğitim merkezinde yaş pasta ve pastacılık eğitimlerine başladı. Bu eğitimler sayesinde adım adım kendisini geliştiren Kurt, kendi küçük atölyesinde, evinden çalışmalar yapmaya başladı.
Hobisini Mesleğe Dönüştürme Süreci
Pelin Kurt, “Başlangıçta sadece yakın çevreme ve arkadaşlarına yapıyordum pasta ve tatlıları, zamanla sosyal medyanın gücüyle daha fazla insana ulaşmaya başladım. İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve saygıdeğer hocam Ayşim Özbaş sayesinde temel bilgi birikimimizi aldık. Bu süreçte, sevdiğim işi yaparak geçimimi sağlayabildiğim ve kızıma bakarken bile işimi sürdürebildiğim için çok şükrediyorum,” diye anlatıyor.
O, özellikle evde olan ve yeni bir şeyler denemek isteyen kadınlar için halk eğitim merkezlerinin büyük fırsat olduğunu vurguluyor: “Eğitimler sayesinde insanlar kendi hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyor. Emek ve sevgi ile yapılan çalışmalar sonunda başarı kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden, evde kalan kadınlara, kendi işlerini kurmak isteyenlere halk eğitim merkezlerini kesinlikle tavsiye ediyorum.”
Hedefler ve Gelecek Planları
Kurt’un en büyük hedefi, sertifika ve ustalık belgesi aldıktan sonra kendi işletmesini kurmak. 2023 yılında sadece yaş pasta eğitimleri alabilmiş olmasına rağmen, 2024’te pastacılık alanında daha kapsamlı eğitimlerin peşinde koşuyor. Kendisi, “Hedefim, güzel ve büyük bir mutfak edinerek, ekibimle birlikte çeşitli ürünler hazırlamak ve kendi markamı yaratmak” diyor.
Birçok farklı prošek, kuru pasta, börek ve baklava gibi ürünleri detaylı şekilde öğrenerek, günlük satışa uygun ürünler haline getirmenin yollarını arayan Kurt, uzmanlaşma ve gelişme alanlarını genişletmek istiyor. Kendisinin en büyük arzusu, ustalık belgesini aldıktan sonra, kendi işyerini açmak ve daha büyük projelere imza atmak. Bu hayal ile çalışmalara devam ediyor: “Başarı ve mutluluk, sevdiğiniz işi yaptıktan sonra gerçekten geliyor.”
